Ir al contenido principal

ELS SENTITS





La vista: 
Ens ha cridat l'atenció els tres defectes de la visió més comuns: la miopia, la hipermetropia, i l'astigmatisme. Una cosa que no sabiem, eren els efectes del astigmatisme, que fa que vegis molt borrós i a vegades i tot que vegis objectes torts o moguts.










L'oïda:
Hem après que gràcies al sistema vestibular (un ós que tenim dins l'orella en forma de laberint) podem mantenir l'equilibri i no caure'ns.





L'olfacte:
Una cosa que ens ha cridat molt l'atenció de l'olfacte és que l'únic sentit que està connectat directament amb el cervell i gràcies a això en determinats moments podem arribar a recordar moments amb una olor determinada.


El gust:
D'aquest sentit el que vam aprendre que ens va cridar més l'atenció va ser que hi ha un cinquè sabor que es diu umami, que és una paraula japonesa i vol dir quan algo és sabrós.

El tacte:
Una cosa que hem après és que algunes persones pateixen una malaltia que els impedeix que puguin sentir dolor i que hi ha estímuls irrellevants i això fa que no notem la roba si no ho pensem.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Tema 3: Aparell respiratori

INTRODUCCIÓ 1. Digues de forma breu els òrgans que intervenen en la respiració (tant els propis de l'aparell respiratori com els que permeten la ventilació). A. VIES RESPIRATÒRIES 1- Fosses nasals: S'obren a l'exterior i en el seu interior l'aire s'escalfa i s'humiteja. 2- Faringe: Tub que comunica les foses nasals amb la laringe. Passa l'aire i els aliments. 3- Laringe: Hi ha la nou del coll i conté les cordes vocals. 4- Tràquea: Tub que condueix l'aire als bronquis. 6- Bronquis: Dos conductes amb ramificacions on la tràquea es divideix i estan dins dels pulmons. 7-Bronquíols: Són les ramificacions dels bronquis que es troben dins dels pulmons. Acaben en uns petits sacs, els alvèols. B. PULMONS 5. Pulmons: Són dos òrgans esponjosos formats per milions de saquets anomenats alvèols i situats entre les costelles. 9. Alvèols: Saquets que formen els pulmons. En ells es produeix l'intercanvi de gasos:  - L

Tema 2: Nutrició I: L'aparell digestiu

LA NUTRICIÓ Introducció: Introducció general als continguts del tema En aquest tema de biologia hem estudiat l’aparell digestiu i les seves parts, la ingestió i digestió, labsorció i egestió, les dents, els aliments, les dietes i alguns transtorns alimentaris. En aquesta entrada del blog explicarem la digestió i l'absorció, els àpats de les persones diabètiques, les càries i sobre la celiaquía. També ficarem un mapa conceptual sobre els continguts del tema i argumentarem una notícia sobre els impostos a les begudes ensucrades. Expliqueu de forma breu les diferents fases de la digestió i l'absorció. La digestió és un procés de transformació dels aliments en nutrients perquè puguin ser absorbits i incorporats al metabolisme. Per fer la digestió primer es duu a terme la ingestió, on es posen els aliments a la boca. Es masteguen i es barregen amb la saliva fo A l' estómac  els aliments es barregen amb els sucs gàstrics, que tenen uns  enzims  que tr